Duften af Afrika

9. februar 2014 - af Katrine Ellegaard Noer Møller

Så sidder jeg og smiler af junglen på terrassen på hostel i Masanga, hvor jeg bor. Jeg er glad og ikke på noget tidspunkt før, har jeg været så sikker på, at det her var helt det rigtige for mig at gøre. Det er en rigtig god følelse.

Mit første blogindlæg kommer mest til at handle om rejsen og ankomsten til landet. Jeg har tusind ting i mit hoved jeg gerne vil fortælle om, men det gemmer jeg lige til jeg er faldet lidt mere på plads hernede.

Vi fløj herned fra Kastrup tidligt onsdag morgen(den 22. Januar). I lufthavnen mødtes jeg med Kristoffer, Sanne og Kasper, der alle skal være på andre projekter i Masanga. Vi fløj først til Bruxelles, hvor vi havde fire timers ventetid i en virkelig kedelig terminal. Vi lagde os til at sove der, for at få tiden til at gå. Efter en times tid blev jeg vækket af to små afrikanske piger der aede mig i hovedet og i håret. Deres mor skyndte sig at råbe til dem at de skulle lade mig være, men de svarede bare "but she is so cute". Nårh, der smeltede mit hjerte lige et øjeblik. En skør men virkelig sød måde at blive vækket på. Det er træls at sige over for de danske børn, men åh altså hvor er afrikanske børn bare de sødeste i hele verden.

Efter en fin flyvetur fra Bruxelles landede vi i Lungi (hovedstaden Freetowns svar på Kastrup). Det var så skørt at stige ud af flyet og så genkende duften af Afrika. Her dufter præcis lige som de andre steder, jeg har rejst i Afrika. Det var slet ikke noget jeg havde tænkt over, og jeg at der var sådan en duft, men det var på en eller anden måde virkelig genkendelig. Det kan nok bedst beskrives som en blanding mellem duften af jorden hernede og så duften af afrikanerne. Det var sjovt at kunne genkende det og det fik mig til at blive glad og føle mig hjemme på en eller anden skør måde.

Strømmen i lufthavnen var gået (for lige at gøre det hele lidt mere autentisk) og hvis man synes Tirstrup er en lille lufthavn, så... Men tingene fungerede fint vi blev lukket ind i landet og fik vores bagage efter de havde kørt taskerne på små bagagevogne ind i lufthavnen, fordi bagagebåndene selvfølgelige ikke kørte. Da vi selv skulle skaffe en bagagevogn, varierede de meget i pris afhængigt af hvem der spurgte, så jeg blev sendt afsted med de 4 dollars jeg havde i små sedler og med et stort smil og et par hundeøjne fik jeg forhandlet prisen ned fra $5 pr vogn til $4 for to vogne. Succesoplevelse

Da vi kom ud af lufthavnen mødtes vi med Said vores chauffør og han smuttede ned til bilerne med bagagen sammen med de andre tre. Jeg satte mig alene foran lufthavnen for at vente på Jakob (ægtemanden til en jordemoder der er på besøg hernede), som skulle med os til Masanga. Efter at have overbevist de første fem chauffører om at jeg havde et lift, endte jeg med at snakke med en af dem lidt tid. I løbet af den første fem minutter havde han fortalt mig at han elskede mig, kom til at savne mig og efter at have været væk lidt, kom han tilbage med sit telefonnummer og en blomst til mig. Jeg havde lige glemt hvordan det var hernede... Men nårh ja det var jo sødt nok.

Da Jakob var ankommet, kørte vi til det hus, hvor vi skulle overnatte, inden vi skulle køre til Masanga næste dag. Der var en fyr der havde lavet mad til os og vi hyggede os og snakkede det meste af aftenen. Der var ikke noget strøm i huset, men der var kød til aftens mad og vi kunne få et (koldt) bad så det var udemærket. Dagen efter fik vi vekslet nogle penge. For dem af jer jeg ikke allerede har fortalt det til, så har Sierra Leone kontant økonomi, så de penge jeg skal bruge hernede det næste halve år har jeg haft med i kontanter. Det er lidt skørt, men det fungerer fint. Så jeg fik mig lige noget der ligner 400.000 leoner (deres valuta) og noget vand til turen for mine $100.

Turen til Masanga tog nogle timer, men vores chauffør fortalte rigtig meget om landet og om de ting vi kørte forbi, så det var rigtig spændende. Jeg elsker at køre og bare sidde og kigge ud, så det har en rigtig god måde at få set en masse af landet. Efter de sidste 20 min på en ret dårlig jordvej, ankom vi til hostel i Masanga hvor vi blev taget i mod af en af de andre piger som bor her. Vi blev introduceret lidt til stedet og hospitalet i byen, men det kan jeg lige fortælle om en anden gang.

Afrika-hilsner fra
Katrine

← Nyheder

Kontakt os
Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)