At bo og leve i Masanga

Livet som frivillig i Sierra Leone er på mange måder forskelligt fra den danske hverdag.

Som frivillig er man tilknyttet Masanga Outreach projektet og arbejder oftest sammen med en anden udsendt frivillig. Derudover bor man sammen med de andre udsendte på Masanga Hospital Rehabilitation Project. Hverdagen i en så fremmedkultur er spændende, men også til tider udfordrende. Derfor er det godt at kunne koble af og dele sine oplevelser med de andre udsendte. Man får et tæt sammenhold og det er noget, man tager med sig hjem til Danmark.

Fritiden bruges ikke kun med de andre udsendte. Sierra Leonerne er et meget imødekommende og åbenhjertigt folkefærd. Når man bor i en landsby med ca. 1500 indbyggere, bliver man meget integreret i lokalsamfundet. En udsendelse som frivillig for Masanga Outreach betyder derfor også venskaber på tværs af kulturer.

Når der skal brygges kaffe, skal kaffen købes i nærmeste storby 14 km væk, vandet skal pumpes op fra brønden, derefter skal det varmes op over trækul og endelig er der morgenkaffe til de frivillige. Det lyder svært, men heldigvis har Masanga Hostel et hjælpsomt personale, der har styr på alt det praktiske.

En stor del af arbejdet foregår på hostel eller hospitalsområdet, hvor man som udsendt holder møder, forbereder sig, planlægger, rapporterer hjem osv. Men der er også mange dage, hvor man er på ”Outreach”. Her er man ude i landsbyerne og undervise, afholde workshops, holde møder og meget andet. Vejene rundt i Sierra Leone er som oftest bumlet og støvet, men det er bare en del af oplevelsen.

Weekenderne bruges nogle gange på afslapning i Masanga og andre gange står den på ture rundt i den smukke Sierra Leonske natur.

← Frivillig i Sierra Leone

Kontakt os
Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)