”Vi drømmer om, at alle kvinder føder i sikre og trygge rammer og at alle børn får lov at opleve deres 5 års fødselsdag”

Masanga Outreach projektet har base i Sierra Leone i Vestafrika, nærmere bestemt i distriktet Tonkolili.  Det drives af unge, danske ildsjæle og udsprang oprindeligt af det lidt større projekt ”Masanga Hospital Rehabilitation Project”, som har genopbygget og driver et tidligere missionshospital. Læs mere under "tidligere projekter".

Masanga Outreach er skabt ud fra al den viden og erfaring, vi har gjort os gennem årene. Den primære målgruppe er gravide, fødende og ammende kvinder samt børn under fem, da disse er samfundets mest udsatte og Sierra Leone desværre topper statistikkerne over højeste mødre- og børnedødelighed i verden.

Gennem vores ”Maternal and Child Community Health Approach” (MCCHA) har vi som mål at oplyse lokalbefolkningen om basal sundhed og opfordre til hensigtsmæssig sundhedsadfærd som f.eks. at benytte lokale sundhedstilbud og hospitaler.

Lokalbefolkningen er i fokus og alle samfundslag inddrages. De involverede landsbyer identificerer og konkretiserer selv behov samt reflekterer over drømme. Herefter kan vi sammen udarbejde sundhedsplaner for den enkelte landsby og skabe forandring gennem workshops, undervisning og lokale sundhedsfremmende tiltag. Dette kan f.eks. være låneordninger, adgang til vand, transport og børnepasning, således adgang til sundhed muligøres for de gravide kvinder.

Projektet er på vej ind i en pilotfase, hvor der skal ansættes og uddannes lokalt personale, et Outreach kontor skal etableres og materiale til udførelse af projektet færdiggøres. Herefter skal MCCHA køres som pilot projekt i 3 landsbyer.

← Masanga Outreach

Kontakt os
Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoForm.cshtml)