Vand, sanitære forhold og hygiejne

Masanga Outreach arbejder også med vand, sanitære forhold og hygiejne (WaSH). WaSH delen af projektet består af flere dele, som både omhandler vaner og også at mobilisere landsbybeboerne til at bygge anordninger, der kan skabe højere fødevaresikkerhed.

F.eks. arbejder medarbejderne i Masanga Outreach med at mobilisere landsbyerne til at bygge ‘platerags’. Platerags er høje stativer, som de kan sætte tallerkener og mad op på for at sikre at maden er langt væk fra dyrene og hævet over jorden. Det er nemlig sådan, at køkkenerne i Sierra Leone er udendørs. Nogle køkkener er overdækket med palmeblade, andre gange bliver maden bare lavet ude på jorden, hvor køkkenet kun er et bålsted. Ulempen ved dette er, at der går geder, hunde, høns og andre dyr rundt. Brugen af platerags kan sikre, at mad og dyr ikke kommer i nærheden af hinanden, da platerags hæver maden over jorden.

Et andet fokus i projektet er at fjerne skrald fra landsbyen. Ved at fjerne skrald forhindrer man også at der kommer sygdomme, f.eks. hvis skraldet skulle ende i drikkevandet. De fleste landsbyer har nu en kompost/skraldeplads, hvor de samler alt skraldet lidt bagved landsbyerne, og en gang imellem brænder de det hele. En positiv ting, er at mange af landsbyerne nu har en anordning, hvor de samler skraldet, så det ikke ligger og flyder i landsbyerne. 

For nylig har WaSH gruppen har også sat et initiativ i gang med, at der skal være formidling omkring WaSH relaterede emner i de lokale folkeskoler jævnligt for eleverne. Dette har til formål at skabe gode vaner i forhold til mad, vand og hygiejne som eleverne forhåbentligt vil tage til sig. 

 

Kontakt os

Kontakt os

Ved at sende os beskeden giver du tilladelse til at vi opbevarer dine data. Dine data vil udelukkende blive brugt til direkte kommunikation og på intet tidspunkt videregivet til tredjepart.