Child Health

Et hvert barn der ikke klare den, er altid et barn for meget - uanset hvor i verden det finder sted.

Sierra Leone forbliver desværre et af de lande i verden med den største børnedødelighed hos børn under 5 år, med 105.07 døde per 1.000 levendefødte. De største dødsårsager hos børn under fem år i Sierra Leone er: Neonatal Komplikationer (29%), Malaria (20%), Lungebetændelse (12% ) og Diarré (10%). Den mest almindelige underliggende dødsårsag i verden blandt børn, er fejlernæring der underlæggende er ansvarlig for 45% af børnedødeligheden hos børn under fem år. De, der mest udsættes for at dø af almindelige børnesygdomme, er børn, der lider af svær akut underernæring (SAM).

Børns overlevelse i en kontekst som Masanga er som oftes en konsekvens af fattigdom, hvad enten denne kobling er direkte eller indirekte. Andelen af mennesker i Sierra Leone, der lever i ekstrem fattigdom dvs. for mindre end 1,90 USD om dagen, er 40,1%, og 58% i befolkningen, der bor langt fra byerne og lever med begrænset adgang til vigtige tjenester, så som uddannelsessystemet og sundhedsydelser.

Vores børnesundhedsprojekt i Masanga Outreach udspringer selvfølgelig af vores landsbyers sundhedsplaner med et ønske om at sænke forekomsten af børnedødelighed. Dog tager det også udgangspunkt i en større baseline undersøgelse lavet i 2019 af Masanga Outreach, i samarbejde med landsbyerne. Dette fordi at gode intentioner kan lede til negative og direkte skadelige konsekvenser, hvis ikke interventionerne er målrette mod og integrere de lokalt opfattelser og deres behov. På baggrund af vores baseline, og i tæt dialog med landsbyerne har vi udarbejdet vores børnesundhedsprojekt der består af følgende: 

  • Videreuddannelse og kompetence opbygning af de lokale Community Health Workers (CHWs) der er i hver en landsby. 
  • Outreaches og workshops om børnesundhed i samarbejde med CHWs med specielt fokus på faresignaler hos børn der bør føre til medicinsk intervention.
  • Dialog om god sundhedssøgende adfærd og de positive afkast der er i at holde sine børn sunde, raske of velernærede. 
  • En fejlernæringsindsats i samarbejde med de lokale CHWs og Masanga Hospital.
  • Formeringen af mødregrupper der opfordre dialog omkring børns sundhed.
  • Uddannelse af "Male Role Models" der skal gå forrest og få integreret mænd i børns sundhed og ernæring.
Kontakt os

Kontakt os

Ved at sende os beskeden giver du tilladelse til at vi opbevarer dine data. Dine data vil udelukkende blive brugt til direkte kommunikation og på intet tidspunkt videregivet til tredjepart.